Vragen?

Heb je nog niet de informatie gevonden die antwoord geeft op je vraag?

Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen verzameld en in een overzicht gezet.

De opzettijden van onze modellen zijn als volgt: Waterfront: 20 minuten (bijzettent 5-10 minuten), OpenAir: 30 minuten (bijzettent 15 minuten), Campfire: 40 minuten. We gaan er hier van uit dat het niet de eerste keer is dat je de vouwwagen opzet.

Dankzij ons 100% katoenen doek heeft u een goed geventileerde tent. Daarnaast zitten voorin en achter in elke tent trailer extra ventilatie mogelijkheden.

Ons tentdoek is gemaakt van 100% katoenen 300g/m2 doek van TenCate.

Ja. Het afdekzeil van onze vouwwagens kan met ongeveer 25 cm verhoogt worden, zodat er ruimte ontstaan om tafels en stoelen gemakkelijk mee te nemen.

De bandenspanning van de Alpenkreuzer trailers zijn optimaal bij 3 Bar.

De vouwwagens mogen beladen worden 750kg. Hoeveel kg er geladen kan worden hangt af van het basis gewicht. Voor de Campfire is dit 415kg, de Waterfront is 340kg en de OpenAir komt op 350kg.

Het kuipzeil van de tent trailers is niet een onderdeel dat van belang is voor de structuur. Dat betekent dat je deze zonder problemen weg kan laten. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld voor 1 overnachting gaat.

Nee, deze zijn eenvoudig uit elkaar te halen en in elkaar te zetten doormiddel van de montage klemmen.

Om veilig op vakantie te gaan is het noodzakelijk dat de Alpenkreuzer eens in de twee jaar of elke 10.000 km een Bovag onderhoudsbeurt ondergaat. Regelmatig onderhoud of ten minste controle op de toestand van vitale onderdelen (waaronder remmen, as en banden) is van groot belang voor de verkeersveiligheid. Een onderhoudsbeurt kan je het beste door je Alpenkreuzer dealer uit laten voeren. Na goedkeuring wordt de vouwwagen voorzien van een Bovag-sticker en Bovag-keuringsrapport.

Het beladen van de tent trailer gaat zeer eenvoudig via het Easy-to-Store System (E2S). Hiermee kan je, zonder de tenttrailer uit te klappen en zonder dat het tentdoek nat wordt, toegang verkrijgen tot de bagageruimte.

De Alpenkreuzer vouwwagen is standaard voorzien van een 8-polige Jaeger stekker. De Jaeger stekker is niet uitwisselbaar met andere stekkers. Bekijk de gebruiksaanwijzing voor meer informatie hierover.

De Tempo 100-ontheffing kan je krijgen na een keuring door DEKRA of TÜV NORD. De combinatie moet daarbij aan een aantal eisen voldoen. Na goedkeuring krijg je de Tempo 100 sticker thuis gestuurd en deze plak je op de tenttrailer. De ontheffing geldt uiteraard alleen voor de Duitse snelwegen en is niet geldig in andere Europese landen.

De keuringspapier van een aanhanger (homologatie papieren) zijn na te bestellen wanneer deze verloren zijn. Deze moeten bij de overheid aangevraagd worden en daar zitten kosten aan. Wij kunnen alleen de documenten opvragen van vouwwagens die wij geproduceerd hebben vanaf 2018. Van alles wat daarvoor is gemaakt, kunnen wij helaas niet van betekenis zijn.

Zorg ervoor dat het tentdoek door en door droog is voordat je de vouwwagen naar de stalling brengt. Mocht de vouwwagen, aan het einde van je vakantie, onverhoopt nat ingepakt zijn, dan is het van belang dat je de vouwwagen binnen 24 uur weer uitklapt en alsnog goed laat drogen.

Laat harsvlekken eerst voldoende uitharden. Indien de hars voldoende is uitgehard, kan het gemakkelijk verpulverd worden. Restanten kan je heel voorzichtig verwijderen met een lepeltje, waarbij je moet oppassen dat het tentdoek niet beschadigd wordt.

Boter-, jus- of olievlekken zo snel mogelijk met keukenpapier afdeppen. Eventuele restanten kan je later verwijderen met behulp van een strijkijzer (laagste stand) en keukenpapier. Het papier op de bewuste plek leggen en met het strijkijzer het papier verwarmen zodat de vetvlek door het papier geabsorbeerd wordt.

Voor het reinigen van dit soort vlekken bestaat eigenlijk geen uniforme methode. Het beste schraapt of veeg je de resten zo snel mogelijk van het tentdoek af. Gebruik daarna een borstel en laat de nog resterende vlekken zitten. Normaal gesproken zullen de restanten op den duur vanzelf verdwijnen.

Op onze dealer pagina vind je al onze dealers met de getoonde modellen.

Bij de dealer gegevens op onze dealer pagina staan de modellen vermeldt die er getoond kunnen worden. Bekijk dealers